line line  en  de  fr  it  du  es  da  hr  sl  sr  tr  cn  tw  print version line  
V-Label - Vegi-Label - Vegetarian-Label - V-logo - Vegi-Logo Richtlijnen Label
line
---> HOME
line

Body Milk Oliva

line

Voorwaarden voor het verkrijgen van het keurmerk

 1. Ieder licentiehoudend bedrijf is verplicht, voortdurend minstens één met het keurmerk aangeduid gerecht aan te bieden dat dagelijks afgewisseld wordt.
 2. Behalve het dagelijks wisselende gerecht moeten minstens twee andere vegetarische gerechten aangeboden worden die aan de keurmerkbepalingen beantwoorden.
 3. Ten minste één van de gerechten moet plantaardig zijn.
 4. De gerechten met licentie moeten op de menukaart met het V-logo gekenmerkt worden. Een aanduiding van de vier ondergroepen van de vegetarische voeding (zie schema) wordt aanbevolen. Als men van deze schriftelijke precisering afziet, moet het personeel daarentegen geschoold worden dat in geval van vragen van de gasten een juiste informatie geleverd wordt. Bij zelfbediening is de aanduiding van de vier ondergroepen voorgeschreven.
  De vier ondergroepen van de vegetarische voeding
  Ovo-lakto-vegetarisch:
  Bevat ei- en melkproducten
  Lakto-vegetarisch:
  Bevat melkproducten, maar geen eierbestanddelen
  Ovo-vegetarisch:
  Bevat eieren, maar geen melkproducten
  Vegan/ Alleen plantaardig:
  Bevat geen dierlijke bestanddelen (geen eieren, geen melk, geen honing…)
 5. Alle ingrediënten van de vegetarische gerechten en componenten van het menu met
  het keurmerk moeten aan de richtlijnen van het keurmerk beantwoorden. Daarbij is het bedrijf in principe vrij zijn vegetarische producten te betrekken van wie hij wil.Reeds keurmerk bezittende ingrediënten moeten wanneer mogelijk de voorkeur hebben.
 6. Het bedrijf accepteert onverwachte steekproeven van inspecteurs met toegang tot de keuken en de voorraad en ondervraging van het personeel. De inspecteurs zullen slechts bij uitzondering meer dan één onverwachte steekproef per jaar en per bedrijf uitvoeren.
   
 
line line line 31.7.2015 - 2:58 line