line line  en  de  fr  it  du  es  da  cz  hr  hu  pl  sl  sr  tr  print version line  
V-Label - Vegi-Label - Vegetarian-Label - V-logo - Vegi-Logo Informatie voor producenten Label
line
---> HOME
line

Galettes indiennes

line

Info voor deelnemende firma’s (licentiehouders)

Als licentiehouder kunt U het Europese V-keurmerk in de reclame voor Uw producten gebruiken en het direct op de verpakking van Uw producten en op het reclamedrukwerk laten drukken.

Wat voor voordelen geeft dit aan de deelnemende organisaties/firma’s?

De licentiehouders verkrijgen competente ondersteuning bij het invoeren van nieuwe vegetarische producten (bijvoorbeeld door controle of een uitleg juist en iets echt vegetarisch is).
De producten van de licentiehouders worden bij vegetariërs bekend gemaakt en daardoor wordt een grotere potentiële klantenkring snel bereikt.
Daarnaast kan ook op een aanvullende dienstverlening een beroep gedaan worden:
Het is niet nodig een eigen informatietelefoon aan te leggen, daar het nummer aan de lokale vegetariërsbond doorgegeven kan worden, of het kan minstens de bestaande informatietelefoon met vragen over de vegetarische voeding ontlasten. Daar de vegetariërsorganisaties sinds vele jaren alle informatie over de vegetarische levenswijze verzameld hebben (in de regel door het volgen van de pers en de nauwe contacten met andere vegetarische organisaties in het buitenland), kan op alle vragen competent geantwoord worden. Bovendien ligt aanvullend schriftelijk informatiemateriaal klaar voor verzending. Daarin worden de meest voorkomende vragen over de vegetarische levenswijze in het kort beantwoord. Al het infomateriaal wordt voortdurend up-to-date gehouden.
Meer vegetariërs = meer potentiële klanten voor vegetarische producten.

Wat moeten de aangesloten bedrijven doen?

Voordat een product het keurmerk verkrijgt, moet het nauwkeurig gecontroleerd worden.Daarbij moeten alle ingrediënten getoond worden en de plaats van productie zo nodig toegankelijk zijn.
Zo gauw een product het keurmerk mag dragen, is de producent verplicht iedere verandering van de ingrediënten of van de uitleg van het product aan de betrokken vegetarische organisatie te melden.

Wat geeft dit aan de consumenten?

1. Ze zien meteen dat een product geen slachtproducten bevat.
2. Een keurmerk dat niet afhankelijk is van een onderneming en dat op producten van verschillende producenten toegepast wordt, geniet bij de consumenten meer vertrouwen dan een ondernemingsgebonden keurmerk. Zij kunnen daar niet alleen specifieke informatie over het product verkrijgen, maar ook alle vragen over de vegetarische levenswijze stellen.

   
 
line line line 30.7.2015 - 3:59 line